4 vilayette yüz yüze eğitime kar mahzuru

Sezai55

New member
Konya’nın 11 ilçesinde kar yağışı sebebiyle yüz yüz eğitime 14 Ocak Cuma günü 1 gün mühletle orta verildi.

Konya’da kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Ahırlı, Altınekin, Bozkır, Çumra, Derebucak, Doğanhisar, Hadim, Hüyük, Sarayönü, Seydişehir ve Taşkent ilçelerinde eğitime 14 Ocak Cuma günü itibariyle 1 gün mühletle orta verildiği bildirildi. Konya Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Ahırlı, Altınekin, Bozkır, Çumra, Derebucak, Doğanhisar, Hadim, Hüyük, Sarayönü, Seydişehir ve Taşkent ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma sebebiyle 14 Ocak 2022 Cuma günü yüz yüze eğitime ilçe hıfzıssıhha heyetlerince 1 gün orta verilmiştir. Bu müddet zarfında uzaktan eğitim yapacaktır” denildi.

Ayrıyeten İlçe Hıfzıssıhha Heyeti sonucuyla Meram ilçesinin birtakım mahallelerinde kar yağışı, buzlanma ve uzun vadeli elektrik kesintisinden dolayı mağduriyet sebebiyle 14 Ocak 2022 Cuma günü yüz yüze eğitime 1 gün orta verildiği, uzaktan eğitim yapılacağı açıklandı.

KARS

Kars Valiliği’nden yapılan açıklamada, vilayet ve ilçelerde devam eden ağır kar yağışı ile olumsuz hava şartları niçiniyle birinci ve orta dereceli okullarda eğitim öğretimin 14 Ocak Cuma günü tatil edildiği açıklandı.

Açıklamada, kamu kurumlarında nazaranvli engelli ve gebe çalışanın de yarın idari müsaadeli sayılacağı bildirildi.

VAN

Van Valiliği de kent genelinde yüz yüze eğitime orta verildiğini deklare etti.

Açıklamda, “Yoğun kar yağışı niçiniyle 14.01.2022 Cuma günü ilimiz genelinde birinci ve orta dereceli eğitim öğretim(Lise, Halk Eğitim, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri dahil) 1 (bir) gün tatil edilmiştir. Ayrıyeten, engelli ve gebe kamu işçisi idari müsaadeli sayılacaktır” denildi.

ORDU

Ordu’nun Akkuş, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe ve Mesudiye ilçelerinde kar yağışı niçiniyle eğitime yarın orta verildiği bildirildi.

Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının tesirli olduğu, olumsuz hava kuralları niçiniyle Akkuş, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe ve Mesudiye ilçelerinde eğitim öğretime 14 Ocak Cuma orta verildiği açıklandı.