20. Ulusal Eğitim Şurası bugün başlıyor

Sezai55

New member
Ulusal eğitim sistemi için tavsiye kararları almak üzere 7 yıl ortanın akabinde toplanacak 20. Ulusal Eğitim Şurası’ndaki özel ihtisas komitelerinde görüşülmek üzere Ulusal Eğitim Bakanlığına ulaşan teklifler içinde Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun resmi ve özel tüm okullarda çalışan öğretmenleri kapsayacak biçimde düzenlenmesi, tüm okullarda fiyatsız öğlen yemeği dayanağı verilmesi de yer aldı.

Ana teması “Eğitimde Fırsat Eşitliği” olan 20. Ulusal Eğitim Şurası yarın Ankara’da toplanacak ve 3 gün sürecek. Şura kapsamında “Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği”, “Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi” ve “Öğretmenlerin Mesleksel Gelişimi” başlıklarında özel ihtisas komiteleri kurulacak.

Şura hazırlık çalışmaları kapsamında “sura.meb.gov.tr” web adresi üzerinden öğretmen, öğrenci, veli, eğitim yöneticisi, sendika, vakıf, dernek, sanayi ve ticaret odaları üzere STK’ler ile üniversitelerden gündemle ilgili tespit, teklifler iletildi. İnternet sitesine 32 bin 643 görüş geldi.

Şuraya hazırlık kapsamında ayrıyeten “Türkiye İstatistiki Bölge Üniteleri Sınıflandırması” dikkate alınarak oluşturulan 26 koordinatör bölgede tüm vilayetlerden öğretmen, öğrenci, veli, eğitim yöneticisi, sendika, vakıf, dernek, sanayi ve ticaret odaları, üniversiteler ve başka sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan farklı eğitim paydaşlarının iştirakiyle çalıştaylar düzenlendi.

RAPOR TÜM PAYDAŞLARA GÖNDERİLDİ

Bakanlık bünyesinde oluşturulan kurullarca, paydaşların tüm görüşleri bir ortaya getirilerek taslak husus teklifleri oluşturuldu. Şura hazırlık raporu, tüm paydaşlara gönderildi.

Tüm okullarda fiyatsız öğlen yemeği ve beslenme takviyesi verilmesi, koşullu eğitim yardım ölçüsünün artırılması teklifler içinde.

Öğretmenlik Meslek Kanunun resmi ve özel tüm öğretmenleri kapsayacak biçimde genişletilmesi, kronik hastalığı olan çocuklara hibrit eğitim verilmesi üzere teklifler de bulunuyor.

TAVSİYE KARARLARI ALINACAK

20. Ulusal Eğitim Şurası’nda görüşülmek üzere oluşturulan teklifler, yarın Ankara’da başlayacak çalışmalarda ele alınacak ve kurullarda sunulacak yeni tekliflerle şura üyelerince tartışıldıktan daha sonra kesin biçimi verilecek.

Kurulların hazırlayacağı raporlar, genel şuraya sunularak, oylama kararında tavsiye kararları alınacak.