15 Temmuz gazisinden “ihanetleri unutmayalım” daveti

KripTon

Member
Malatya’da Fetullahçı Terör Örgütü‘nün (FETÖ) darbe teşebbüsüne reaksiyon göstermek için gittiği 2. Ordu Komutanlığında askerlerin ateş açması kararı yaralanan Enes Gün, yaşadıklarını bir an olsun aklından çıkarmıyor.

Cuntacı askerlerin ateşiyle karnından ağır yaralanan ve 4 sefer ameliyat olan Gün, FETÖ’nün darbe teşebbüsünün üzerinden 5 yıl geçmesine karşın yapılan hainliği unutmuyor.

Enes Gün, AA muhabirine, 15 Temmuz‘un Türkiye için değerli bir devir noktası olduğunu söylemiş oldu.

15 Temmuz denilince aklına ihanet, karanlık ve en uzun gece geldiğini anlatan Gün, “Bir ihanet gecesi lakin beraberinde kahramanlık ismine fazlaca büyük bir destanın yazıldığı gece. Ortadan 5 yıl geçti. Dışarıdakiler tahminen unutmuş, kimi vakit aklına getiriyor olabilir fakat biz olayları şahsen yaşayanlar olarak hiç bir vakit unutmadık, yaşadığımız acıyı, gördüğümüz muameleyi, o gururu hiç bir vakit unutmadık.” dedi.

“Ömür uzunluğu sürecek bir gururum var”

Darbe teşebbüsüne reaksiyon maksadıyla gittiği 2. Ordu Komutanlığı önünde teröristler tarafınca yaralandığını anımsatan Gün, şöyleki devam etti:

“bu biçimde sıkıntı bir gün atlattık lakin daha sonrasında benim için farklı bir hayat başladı. Ne kadar vücudumun acıdığını bilsem de o gurur şu an bende birebir. Ömür uzunluğu sürecek bir gururum var. Hamdolsun rabbime gazilik bir rütbeyi bize nasip gördü keşke şehitlik üzere bir makama erişseydim ancak kısmetimizde bu vardı. Yalnızca bizim için değil tüm beşerler için şu geçerlidir; Bir ihaneti unutan beşerler kesinlikle tıpkı ihanete maruz kalırlar. Bize düşen 15 Temmuz ve misal ihanetleri unutmamamız, bizden daha sonraki jenerasyona aktarmamız, hafızalarda taze tutmamız gerekiyor. Aksi takdirde 15 Temmuz’un epeyce daha berbatsın yaşayıp bu sefer başarısız olabiliriz. Bizim şehitlerimize verdiğimiz kelam var. Onların bizler için can verdiğini düşünerek vatanımıza, onların emanetine sahip çıkmamız gerekiyor aksi biçimde onlara da kendimize de ihanet etmiş oluruz.”

“Anlatılmaz bir duygu”

Enes Gün, vurulduğu günü unutamadığını lisana getirerek, şu biçimde devam etti:

“15 Temmuz’da kamyonun üstündeyken vurulduğum o anı, nişan alındığını hissetim ve o andan daha sonraki beden ağrısını hiç unutamıyorum. Kelimeyi şahadet getirip şehit olmayı beklemek biraz değişik, tuhaf hoş, inanılmaz ve anlatılmaz bir his. Kusursuz hislerin da acıların da ortasında olduğu bir andı. Güç günler atlattım lakin bugün bedenimde yüzlerce şarapnel ve mermi izi benim ve benden daha sonra gelecek çocuklarım ve jenerasyonum için onur ve gururdur. Rabbim tekrar yaşatmasın.”

15 Temmuz’un unutulmaması gerektiğini anlatan Gün, ihanet gününü unutmamak, insanların hafızasında taze kalmasını sağlamak ismine çeşitli toplumsal platformlarda daima paylaşımlar yaptığını tabir etti.

“Her an uyanık olmamız gerekiyor”

Gün, bütün şehit yakını ve gazilerle irtibat kurmaya, onlarla bir olmaya çalıştığını lisana getirerek, şunları kaydetti:

Kaynak: Anadolu Ajansı / Volkan Kaşik